حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

ردپای موساد در ترور دختر «مغز متفکر پوتین»

فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه الکساندر دوگین شخص تأثیرگذاری در روسیه است و رسانه‌های غربی از وی با عنوان «مغز متفکر پوتین» یاد می‌کنند، گفت: روابط روسیه و رژیم صهیونیستی دچار چالش شده و این زنگ خطری است که با توجه به نفوذ موساد در روسیه، مسکو باید با این اقدام به‌صورت جدی برخورد کند.
فؤاد ایزدی؛ کارشناس مسائل آمریکا
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 22
کد خبر: ۱۴۷۹۷۷

ردپای موساد در ترور دختر «مغز متفکر پوتین»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ طبق گزارش برخی رسانه‌های روسی، داریا دوگین، دختر الکساندر دوگین فیلسوف مشهور روسی در عملیاتی تروریستی کشته شده است. رسانه‌های غربی نیز در گزارش‌های جهت‌دار، این رخداد را به موضوع جنگ اوکراین مرتبط کردند. بی‌بی‌سی فارسی این گمانه را مطرح کرد که هدف این ترور، شخص دوگین بوده و دوگین و دخترش را به‌عنوان ملی‌گرای افراطی و حامی جنگ اوکراین معرفی کرد.


شباهت زیاد این اقدام به عملیات‌های تروریستی ویژه موساد، این گمانه را تقویت می‌کند به‌دلیل تقابل علنی‌شده تل‌آویو-مسکو در موضوع اوکراین، دست موساد در کار است. ضریب دادن بی‌بی‌سی به آنچه نقش مؤثر دوگین و دخترش در جنگ اوکراین خوانده نیز نشانه‌ای از موجه جلوه دادن این ترور است.

همه افرادی که در حوزه روسیه در کشور کار می‌کنند، دوگین را فردی تأثیرگذار در معادلات روسیه می دانند. او به شدت علاقه‌مند به ارتقای روابط ایران و روسیه بود


در ماه‌های گذشته با علنی شدن حمایت رژیم صهیونیستی از اوکراین، روسیه با تغییر آشکار موضع در قبال شرارت‌های این رژیم مانند تعطیلی آژانس یهود، این پیام مهم را به تل‌آویو داد که خصومت علیه مسکو را بی‌پاسخ نمی‌گذارد. با توجه به اینکه هنوز ابعاد پرونده مشخص نشده است، بعضی‌ها دست داشتن برخی عوامل همچون رژیم صهیونیستی و برخی دیگر جنگ اوکراین و تهدید غرب را مطرح می‌کنند.


فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا ازجمله اشخاصی است که با توجه به چند سفر الکساندر دوگین به ایران به خوبی با روحیات و طرز تفکر وی آشناست. وی در گفت وگو با خبرنگار «راهبرد معاصر» درباره این فیلسوف روس گفت: در رسانه‌های روسیه خبر به گونه ای است که معتقدند ترور احتمالاً کار دستگاه جاسوسی رزیم صهیونیستی (موساد) بود. نکته‌ای که باید به آن توجه شود، این است که دوگین آدم تأثیرگذاری در روسیه است و حتی رسانه‌های غربی در چند ساعتی که از ترور می گذرد، از وی با عنوان «مغز پوتین» یاد می کنند.


این تحلیلگر امور بین الملل افزود: شاید می‌خواهند این گونه القا کنند دختر فردی ترور شده که مغز متفکر رئیس جمهور روسیه است و احتمالاً با این هراس افکنی می‌خواهند به شخص پوتین صدمه بزنند، ولی بی تردید دوگین در روسیه فردی تأثیرگذار، آدمی عمیق و نویسنده ده‌ها کتاب است.


ایزدی عنوان کرد: با روس‌شناس‌های ایران از جناح‌های مختلف صحبت کرده ام، دفعه قبل که وی به تهران سفر کرده بود، مقداری درباره سوابقش مطالعه کردم و متوجه شدم همه افرادی که در حوزه روسیه در کشور کار می‌کنند، دوگین را فردی تأثیرگذار در معادلات روسیه می دانند. او به شدت علاقه‌مند به ارتقای روابط ایران و روسیه بود، به همین دلیل چند بار به ایران سفر کرد و درباره ایران مطلب زیاد نوشته است.

معتقدم یکی از دلایلی که ممکن است صهیونیست ها می خواستند دوگین را هدف قرار دهند، دغدغه اش درباره ارتقای روابط میان اسلام و کلیسای ارتدوکس مسیحی بود که اگر این اتفاق بیفتد، قطعاً بازنده نخست صهیونیست‌ها خواهند بود

 


وی درباره سفرهای این متفکر روسی به ایران و طرز تفکرش نسبت به جمهوری اسلامی گفت: نگاه او به ایران بسیار مثبت بود و نگاه تمدنی داشت. ایران را برجسته‌ترین کشور در تمدن اسلامی و در میان کشورهای مسلمان می‌دانست و یکی از دغدغه‌های اصلی‌اش وحدت میان تمدن اسلامی و تمدن ارتدوکس در مقابل زیاده‌خواهی‌های غرب بود.

 


ایزدی عنوان کرد: معتقدم یکی از دلایلی که ممکن است صهیونیست ها می خواستند دوگین را هدف قرار دهند، دغدغه اش درباره ارتقای روابط میان اسلام و کلیسای ارتدوکس مسیحی بود که اگر این اتفاق بیفتد، قطعاً بازنده نخست صهیونیست‌ها خواهند بود.


وی تأکید کرد: روابط روسیه و رژیم صهیونیستی دچار چالش شده و این زنگ خطری است که با توجه به نفوذ موساد در روسیه، مسکو باید با این اقدام به صورت جدی برخورد کند، زیرا احتمال تکرار آن برای افراد دیگر وجود دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار